Romige kerriesoep met mosselen en bosui |
|
ingrediënten: |
|
|
1 ui
50 gram boter
½ eetlepel kerriepoeder
30 gram bloem
1 theelepel kurkuma (koenjit)
1 dl. appelsap
1 visbouillontablet
2 bosuitjes
150 gram gekookte mosselen
4 eetlepels room
1 eetlepel citroensap
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Ui snipperen. Bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
Uisnippers en kerriepoeder ca. 3 minuten zachtjes bakken in de boter. Kurkuma en bloem erdoor roeren en een minuutje laten garen. Al roerende scheutje voor scheutje de appelsap en 6 dl. water toevoegen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Blijven roeren tot het een gladde, gebonden soep is geworden. De soep 5 minuten zachtjes laten koken. Indien gewenst boven een andere pan door een zeef wrijven. Soep weer aan de kook brengen, bosuiringetjes en mosselen toevoegen en ca. een minuut mee laten warmen. Van vuur af room en citroensap erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Met dank aan anna. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|