|
|
|
Roergebakken groene bonenmix met kruidige dressing |
|
ingrediënten: |
|
|
hoofdgerecht voor 2 of bijgerecht voor 4 personen.
Roergebakken bonen:
150 gram sperziebonen
150 gram sugarsnaps (of peultjes)
150 gram doperwtjes (diepvries)
1 blik flageoletten (400 gram)
zout
2 eetlepels olijfolie
3 bosuitjes
Dressing:
5 eetlepels olijfolie
1½ eetlepel witte wijnazijn
1 eetlepel gedroogd bonenkruid
2 eetlepels parmezaanse kaas
zout, peper |
|
bereiding: |
|
|
Roergebakken bonen:
Sperziebonen en sugarsnaps schoonmaken en afzonderlijk in ruim water met wat zout beetgaar koken (ca. 8 en 5 minuten), koud afspoelen, uit laten lekken en zoveel mogelijk drogen. Intussen bosuitjes in ringetjes snijden en flageoletten laten uitlekken.
Olie verhitten en sperziebonen, sugarsnaps en doperwtjes ca. 4 minuten roerbakken. Flageoletten en bosui toevoegen en ca. 2 minuten meebakken.
Dressing:
Olie en azijn door elkaar roeren en al kloppende verwarmen, maar niet laten koken. Van vuur af bonenkruid en parmezaanse kaas erdoor roeren. Eventueel op smaak brengen met zout en peper. Warme dressing over de warme roergebakken bonenmix sprenkelen en serveren.
Met dank aan anna |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|