laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Micmac's Mangosoep met kippenvlees
  ingrediënten:
    40 gr boter
80 gr langkorrelige rijst
1 eetlepel kerrie
30 gr verse gember
1 liter kippenbouillon
1 mespuntje kruidnagelpoeder
1 mespuntje geraspte nootmuskaat
1/4 theelepel cayennepeper
zout
1 rijpe mango
200 gr gekookte kipfilet in stukjes (volgens smaak)
  bereiding:
    Smelt de boter in een pan, voeg de rijst, de kerrie en de zeer fijn gesneden gember toe en fruit ze zachtjes een paar minuten mee.
Doe de bouillon in de pan, leg het deksel erop en laat de rijst gaar worden.
Breng de soep op smaak met het kruidnagelpoeder, de nootmuskaat, de cayennepeper en zout.
Snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes en doe 2/3 daarvan in de soep.
Laat het geheel nog 10-15 minuten zachtjes koken en roer dan flink met een garde in de soep om de mango fijn te maken.
Doe voor het serveren de rest van de mango en de kip in de soep, laat ze even mee warm worden en serveer.


Gewoon Lekker.

Met dank aan Micmac
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats