laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Krabsticks met kerriesaus
  ingrediënten:
   


  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie + een klein bosje
  • 400 gram krab-sticks
  • paneermeel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 1/8 liter Bulgaarse yoghurt
  • zout
  • olie om te frituren
  bereiding:
    Snij de citroen in 8 partjes. Klop het ei los met 2 eetlepels water en de fijngehakte peterselie. Haal de krab-sticks eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel zodat ze er helemaal mee zijn bedekt. Meng het kerriepoeder met de gembersiroop en de yoghurt. Voeg eventueel een snufje zout toe. Verhit de olie en bak de krab-sticks (niet meer dan 6 tegelijk) hierin goudbruin. Laat de krab-sticks op keukenpapier uitlekken en serveer ze met de partjes citroen, toefjes peterselie en de kerriesaus.
Lekker met aardappelpuree en gestoofde prei.

Gepaneerde krab-sticks kun je ook als voorgerecht of borrelhapje serveren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats