laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaghetti puttanesca van Micmac
  ingrediënten:
    500 g spaghetti
700 g tomaten
100 g zwarte olijven
6 ansjovis filets
2 teentjes knoflook
1 tl chilivlokken
1 tl gedroogde salie
2 el kappertjes
1 el bladpeterselie
parmezaanse kaas
olijfolie
  bereiding:
    Snipper de ui, ansjovis, knoflook en chilivlokken en fruit deze een paar minuten in olijfolie.
Snijd de tomaten fijn en voeg deze toe.
Laat de saus vijftien tot twintig minuten sudderen.
Kook in de tussentijd de spaghetti beetgaar.
Spoel de kappertjes goed af.
Meng vijf minuten voordat de spaghetti klaar is de olijven, kappertjes, fijngesneden bladpeterselie en salie door de tomatensaus.

Roer de spaghetti door de saus en bestrooi met geraspte parmezaanse kaas.

Weetje ;
Het beste gebruik je kappertjes ingemaakt in zout voor dit recept. Deze zijn moeilijker te vinden dan kappertjes ingemaakt in azijn.

Met dank aan Micmac
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats