laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Koude kerriesoep met garnalen
  ingrediënten:
    1 ui, versnipperd
1 stengel bleekselderij, in stukjes van 2 cm
1 boskop appel, in blokjes
1/2 winterwortel, geraspt
1 eetlepel boter
1 eetlepel kerriepoeder
1 zakje keriesaus (liefst knorr)
5 dl kippenbouillon
2 dl slagroom
100 gram garnalen
  bereiding:
    boter, ui, bleekselderij, appel, winterwortel en kerriepoeder in een hoge pyrexschaal doen, roeren en (onafgedekt) 5 min. op 850W verwarmen.
kerriesaus erdoor, aangemaakt met de kippenbouillon; even aan de kook laten komen en daarna (afgedekt) 15 min. op 350W laten trekken.

soep pureren en door een zeef schenken. de slagroom lobbig kloppen en door de afgekoelde soep scheppen.
soep -liefst een halve dag!- in de koelkast zetten en vlak voor het serveren de garnalen erdoor scheppen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats