laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Pittige snijbonenschotel met varkenshaas van anna
  ingrediënten:
    (2 personen)

2 eetlepels olie
varkenshaasje van ca. 250 gram of ander mals varkensvlees
zout/peper
1 ui
1½ theelepel paprikapoeder
¼ theelepel cayennepeper
½ eetlepel tomatenpuree
250 gram krielaardappeltjes
250 gram snijbonen
1 rode paprika
½ eetlepel bonenkruid
½ theelepel majoraan
  bereiding:
    Snij het varkensvlees in blokjes, bestrooi ze zuinig met zout en peper en bak ze bruin en gaar in de olie. Haal ze daarna met een schuimspaan uit de pan en hou ze apart.
Intussen de ui snipperen, de snijbonen in ruitjes snijden en de paprika in reepjes snijden. In het overgebleven bakvet de uisnippers ca. 5 minuten bakken. Paprikapoeder, cayennepeper en tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken. 1 dl. water toevoegen en alle aanbaksels goed losroeren. Dan de krielaardappeltjes, snijbonen, paprika, bonenkruid en majoraan erbij doen en het geheel 15-20 minuten laten stoven in een gesloten pan. Af en toe roeren en controleren of er nog voldoende stoofvocht is. Daarna het vlees weer toevoegen en even mee laten warmen.

Met dank aan anna
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats