laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Groenten en vis combineren
  bereiding:
    Groenten en vis combineren

Welke groenten kan je met vis combineren? Hieronder vind je een lijst met een aantal populaire vissen, schaal- en schelpdieren en de groenten waarmee ze goed samengaan. !

Forel: asperge, prei, wortel.

Garnalen: artisjok, bloemkool, champignons, knolselder, komkommer, tomaten, wortelen.

Heilbot: groene kool, komkommer, prei, champignons, erwtjes, tomaten, courgette

Kabeljauw: aubergine, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, koolrabi, prei, schorseneren, shii-take, tomaten, witloof, wortelen.

Krab: kool, selder, prei, salade, spinazie, tomaten,waterkers, witloof rauw, wortel.

Kreeft: asperges, andijvie, prei, salade, tomaten, venkel.

Langoustine: prei, tomaten, wortel.

Maatjesharing: prinsesbonen, tomaat, salade.

Makreel: aubergine, Romeinse sla, prinsesbonen, spinazie, tomaat, wortel.

Mosselen: tomaat, prei, spinazie, venkel, wortel.

Oesters: komkommer, prei, schorseneren, spinazie, venkel.

Paling: champignons, prei, prinsesbonen, schorseneren.

Pladijs: aubergine, broccoli, erwtjes, komkommer, tuinkers.

Sardine: aubergine, erwtjes, koolrabi, prinsesbonen.

Schelvis: broccoli, erwtjes, tomaten, venkel, witloof.

Sint-Jakobsvruchten: bloemkool, rode kool, schorseneren, tomaten, witloof.

Tarbot: aardpeer, asperges, bloemkool, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, komkommer, prei, tomaten, witloof, wortelen.

Tonijn: aubergine, artisjok, bieten, prinsesbonen, tomaten, wortelen.

Tong: bloemkool, broccoli, champignons, erwtjes, knolselder, schorseneren, prei, tomaten.

Zalm: artisjok, bloemkool, broccoli, champignons, komkommer, knolselder, paprika’s, prei, prinsesbonen, spinazie, tomaat, venkel, witloof, waterkers.

Zeeduivel: artisjok, asperges, groene kool, prei, shii-take, tomaten, witloof, wortelen, venkel.

Zwaardvis: rode biet, tomaten, courgette.

Zeebaars: courgette, erwtjes, knolselder, prei, tomaten, venkel, witloof, wortelen.

Groenten en vis zijn slankmakers, op voorwaarde dat de vis niet zwemt in frituurvet of een vettige saus. Groenten en vis vormen dan ook altijd een lichte maaltijd, maar zijn toch erg rijk aan voedingsstoffen. Ook de essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6 zijn aanwezig.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats