|
|
Groenten en vis combineren
Welke groenten kan je met vis combineren? Hieronder vind je een lijst met een aantal populaire vissen, schaal- en schelpdieren en de groenten waarmee ze goed samengaan. !
Forel: asperge, prei, wortel.
Garnalen: artisjok, bloemkool, champignons, knolselder, komkommer, tomaten, wortelen.
Heilbot: groene kool, komkommer, prei, champignons, erwtjes, tomaten, courgette
Kabeljauw: aubergine, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, koolrabi, prei, schorseneren, shii-take, tomaten, witloof, wortelen.
Krab: kool, selder, prei, salade, spinazie, tomaten,waterkers, witloof rauw, wortel.
Kreeft: asperges, andijvie, prei, salade, tomaten, venkel.
Langoustine: prei, tomaten, wortel.
Maatjesharing: prinsesbonen, tomaat, salade.
Makreel: aubergine, Romeinse sla, prinsesbonen, spinazie, tomaat, wortel.
Mosselen: tomaat, prei, spinazie, venkel, wortel.
Oesters: komkommer, prei, schorseneren, spinazie, venkel.
Paling: champignons, prei, prinsesbonen, schorseneren.
Pladijs: aubergine, broccoli, erwtjes, komkommer, tuinkers.
Sardine: aubergine, erwtjes, koolrabi, prinsesbonen.
Schelvis: broccoli, erwtjes, tomaten, venkel, witloof.
Sint-Jakobsvruchten: bloemkool, rode kool, schorseneren, tomaten, witloof.
Tarbot: aardpeer, asperges, bloemkool, broccoli, courgette, erwtjes, knolselder, komkommer, prei, tomaten, witloof, wortelen.
Tonijn: aubergine, artisjok, bieten, prinsesbonen, tomaten, wortelen.
Tong: bloemkool, broccoli, champignons, erwtjes, knolselder, schorseneren, prei, tomaten.
Zalm: artisjok, bloemkool, broccoli, champignons, komkommer, knolselder, paprika’s, prei, prinsesbonen, spinazie, tomaat, venkel, witloof, waterkers.
Zeeduivel: artisjok, asperges, groene kool, prei, shii-take, tomaten, witloof, wortelen, venkel.
Zwaardvis: rode biet, tomaten, courgette.
Zeebaars: courgette, erwtjes, knolselder, prei, tomaten, venkel, witloof, wortelen.
Groenten en vis zijn slankmakers, op voorwaarde dat de vis niet zwemt in frituurvet of een vettige saus. Groenten en vis vormen dan ook altijd een lichte maaltijd, maar zijn toch erg rijk aan voedingsstoffen. Ook de essentiële vetzuren zoals omega-3 en omega-6 zijn aanwezig. |