laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Perziktaart
  ingrediënten:
    voor het deeg:
200 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram suiker
1 ei
75 gram gesmolten boter
1 snufje zout

voor de garnituur:
150 gram suiker
75 gram boter
75 gram tarwebloem
50 gram gemalen amandelen
1 zakje vanillesuiker

voor de vulling:
500 gram perziken
  bereiding:
    Begin met het deeg: doe het bakmeel samen met de gesmolten boter, het ei,
de suiker, en het snufje zout in een grote kom. Meng dit goed (met de hand)
tot een bal deeg en laat het een uur rusten.
Maak intussen de garnituur klaar. Meng met de hand de (koude) boter, de
suiker, de vanillesuiker, de gemalen amandelen, en de bloem door elkaar.
Dit deeg wordt vrij los van structuur.
De oven voorverwarmen op 180 graden Celcius (thermostaat 6).
Spreid het deeg uit in een ingevette ronde springvorm. Zorg dat de bodem
geheel bedekt is en maak een opstaand randje van ongeveer 3 centimeter
langs de rand. Snijd de perziken in plakjes (of koop plakjes in blik) en
leg die netjes op de bodem. Bedek de perziken met de garnituur.

Zet de taart in het midden van de oven en bak de taart gaar in ongeveer 50
minuten. De bovenkant van de taart moet een beetje verkleuren maar niet te
donker worden.


De taart is zowel lauw als koud erg lekker
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats