Zalm met dille en mosterd van Micmac |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
300 g zalm (moot)
vers gemalen peper, zout
2 eetlepel olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 kleine ui
1 deciliter melk
1 eetlepell bloem
2 eetlepell milde mosterd
75 milliliter room
2 eetlepelsl fijngesneden dille
1/4 komkommer zonder schil, in kleine blokjes snijden
1/2 selderij stengel, in kleine blokjes snijden |
|
bereiding: |
|
|
Leg de zalm op bakfolie en kruid deze met peper en zout
smeer de zalm in met citroen
gril de vis gedurende 15 min
Fruit intussen de kleingesneden ui
voeg het bloem toe en laat het 3 min pruttelen. blijf roeren!
voeg de melk en room toe en breng het mengsel al roerende aan de kook
voeg de mosterd toe (niet meer laten koken)
roer ten slotte de dille door de saus en breng indien nodig op smaak met peper en zout
Meng de gesneden selderij en de komkommer
roer het lekvocht van de gegrilde zalm door de saus
meng de saus door de pasta
leg de zalm op de pasta en garneer met het komkommer en seldermengsel
Prachtig bij macaronie , spagetti of tagatelli.
Met dank aan Micmac |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|