laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kalfsfricandeau met lentegroenten
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
3 eetl. olijfolie (Mediterrane)
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
600 g (kalfs)fricandeau
150 ml witte port of medium sherry
100 g worteltjes, geschrapt en in plakjes
1 courgette, in plakken
100 g peultjes, afgehaald
1 eetl. pesto
1 blik (400 g) gepelde tomaten
zout en versgemalen peper
  bereiding:
    Verhit de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij.
Voeg de peterselie en knoflook toe en bak het vlees hierin rondom mooi bruin.
Giet er bij het keren van het vlees steeds een scheutje witte port of medium sherry bij.

Voeg de groenten met de pesto en de gepelde tomaten na 20 minuten bij het vlees.
Breng op smaak met peper en zout en stoof zachtjes 25 minuten.
Snijd het vlees in plakken en schep de saus erover.

Lekker met tagliatelle, rijst of aardappelpuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats