|
|
|
Kalfsfricandeau met lentegroenten |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
3 eetl. olijfolie (Mediterrane)
1 ui, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd
2 teentjes knoflook, gepeld en geperst
600 g (kalfs)fricandeau
150 ml witte port of medium sherry
100 g worteltjes, geschrapt en in plakjes
1 courgette, in plakken
100 g peultjes, afgehaald
1 eetl. pesto
1 blik (400 g) gepelde tomaten
zout en versgemalen peper |
|
bereiding: |
|
|
Verhit de olie en fruit hierin de ui en de bleekselderij.
Voeg de peterselie en knoflook toe en bak het vlees hierin rondom mooi bruin.
Giet er bij het keren van het vlees steeds een scheutje witte port of medium sherry bij.
Voeg de groenten met de pesto en de gepelde tomaten na 20 minuten bij het vlees.
Breng op smaak met peper en zout en stoof zachtjes 25 minuten.
Snijd het vlees in plakken en schep de saus erover.
Lekker met tagliatelle, rijst of aardappelpuree. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|