laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 12 uurs cheesecakejes
  ingrediënten:
    100 g boter
250 g bastognekoeken
300 g roomkaas naturel (MonChou)
1 eetlepel maïzena
250 ml volle yoghurt
4 eieren (M)
150 g suiker
2 eetlepels citroensap
bosbessen
takjes munt
  bereiding:
    Smelt de boter.
Maal de bastognekoeken in een keukenmachine fijn.
Meng ze met de boter.
Vet 8 vormpjes (10 cm) in en verdeel het koekdeeg over de bodem.
Druk het deeg aan metd e bolle kant van een lepel.
Zet de vormpjes tot gebruik in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Mix de roomkaas met de maïzena glad en roer de yoghurt erdoor.
Mix de eieren met de suiker en citroensap luchtig.
Meng het eimengsel door het roomkaasmengsel tot een egaal mengsel en verdeel dit over de vormpjes.
Bak de cakejes midden in de oven in ca. 35 minuten gaar.
Dek de cakejes na ca. 15 minuten baktijd af met aluminiumfolie zodat de bovenkanten geel blijven.
Maak op de afgekoelde cakejes met bosbessen een klok erop (1 bosbes op 3,6,9 en 12 uur).
Maak van de takjes munt wijzers en zet ze op vijf voor 12.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats