laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Mango ijs
  ingrediënten:
    1,5 ltr. volle melk
125 gr. poedersuiker
1 snufje zout
1 mespuntje kardemompoeder
1 grote rijpe mango (ongeveer 500 gr.), geschild en de pit verwijderd
125 gr. slagroom
  bereiding:
    1. De melk in een pan op middelhoog vuur met een houten lepel al roerende aan de kook brengen. 20-25 min. laten koken en tot 500 ml. laten inkoken. Iedere 1-2 min. roeren.

2. De suiker, het zout en de kardemom toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost. Het mengsel in een schaal overschenken en ongeveer 30 min. laten afkoelen.

3. Het vruchtvlees van de mango even blancheren en dan in de mixer of keukenmachine pureren. Van de puree 125 ml. door de melk roeren, de rest voor de garnering bewaren. De slagroom door het mengsel roeren.

4. Het mengsel in een bakblik overdoen. In het vriesvak zetten. Na 45 min. de bevroren massa van de rand schrapen en door het nog vloeibare deel roeren. Na 1,5-2 uur nog eens herhalen. In de keukenmachine tot een gladde creme mengen.

5. De creme over diepvriesbestendige bakjes verdelen. Afdekken met huishoudfolie en 2-3 uur in het vriesvak zetten tot het ijs hard is. De bakjes even in heet water zetten zodat het ijs van de vorm los komt. Op bordjes storten en garneren met mangopuree.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats