laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 (Herten)biefstuk met amandelroomsaus
  ingrediënten:
    Voor 2 personen:
scheutje witte port of sherry
1 eetl. blanke rozijnen
50 g geschaafde amandelen
50 g boter
2 (herten)biefstukjes (ca. 125 g per stuk)
peper en zout
1/2 theel. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 mespunt gedroogd
125 g crème fraîche
  bereiding:
    Giet port of sherry over de rozijnen en zet ze apart.
Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.

Verhit de boter en bak hierin de (herten)biefstukjes 2 - 3 minuten per kant.
Bestrooi ze met peper en zout, schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg de rozijnen met port of sherry en de tijm bij het braadvet.
Voeg de crème fraîche al roerende toe.
Meng de helft van de amandelen erdoor.
Serveer de (herten)biefstukjes met de saus en strooi de rest van de amandelen erover.

Lekker met aardappelpuree of gekookte krieltjes en cranberry-compot
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats