laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Ijs met advokaat, amandelkoekjes en meringue
  ingrediënten:
    Een heerlijk dessert, vlug klaar en op voorhand te maken en te bewaren in de diepvries
Voor 10 à 12 personen
( Hoeveelheid voor 2 dozen van 20 cm lang, 9 cm breed en 7 cm diep )


Nodig :

1/2 l room ( 35 à 40 %)
3 dl advokaat
3 eieren
80 gr meringue
1 pakje vanillesuiker
125 gr griessuiker
1 pakje amandelbrood ( koekjes van destroopere )
bresiliennenootjes
  bereiding:
    mix eierdooiers, suiker en vanillesuiker tot een gladde crème
de room stijfkloppen en dan mengen met de advokaat
dit mengsel bij de creme van de eierdooiers voegen
eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder de massa spatelen ( niet meer kloppen ! )
bekleed een diepvriesdoos met huishoudfolie ( dan kun je de crème gemakkelijk uithalen) en plooi de randen naar buiten
schik een laag amandelkoekjes op de bodem
verdeel er een deel van het mengsel over
opnieuw een laag koekjes opleggen en er wat meringue over verkruimelen
rest van het mengsel erover verdelen
eindigen met een laagje meringue
sluit de doos af en zet het geheel in de diepvries

Snij schijven volgens de gewenste dikte, leg ze plat en strooi er een beetje bresiliennenootjes over .
Versier eventueel met een blaadje verse munt.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats