laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Voerense kipkap
  ingrediënten:
    2 varkenspootjes
1 hammetje van ongeveer 500 gr
1 kg spek
1 kg varkensribbetjes
500 gr varkenslever
3 dikke uien
scheutje azijn
peper en zout
2 el gelatinepoeder
  bereiding:
    het vlees onder water zetten in een kookpot en aan de kook brengen
het water afgieten en vers water over het vlees gieten, zout en uien toevoegen en terug aan de kook brengen
zachtjes laten koken tot de varkenspootjes gaar zijn
laten afkoelen en minstens een halve dag laten trekken
het vlees en de zwoerd van de botten halen en samen met de uien door de vleesmolen draaien
het gemalen vlees in een kookpot doen
gezeefde bouillon toevoegen tot een stevig mengsel bekomen wordt
zout, peper en eventueel azijn toevoegen
aan de kook brengen
de gelatinepoeder toevoegen indien de kipkap later in plakjes moet gesneden worden
van het vuur nemen en in potjes doen
de potjes versieren met augurkjes en/of opgelegde uitjes.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats