laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vijgen met gegratineerde sabayon
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:

• 8 vijgen
• 5 eidooiers
• 20 cl witte wijn
• 1 scheutje Cointreau of Grand Marnier
• 80 g suiker
• 1 mespunt kaneel
• 1 dl slagroom
  bereiding:
    Snijd de vijgen in partjes (6 of 8) en schik ze in schaaltjes of diepe borden.
Klop de slagroom halfstijf met de kaneel.
Klop de eidooiers, de witte wijn, de suiker en de Cointreau goed schuimig in een pannetje en zet de pan op een zacht vuurtje. Klop voortdurend tot je een luchtig en stevig eierschuim verkrijgt.
Verdeel de sabayon over de vijgen en gratineer met behulp van een brandertje of onder de voorverwarmde grill op hoge stand.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats