laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kreeft in bladerdeeg
  ingrediënten:
   

  • 4 gekookte kreeften
  • 1 kleine kool
  • 4 vellen bladerdeeg
  • 2 eigelen
  • 2 eetlepels spekblokjes
  • 1 sjalot, 1 wortel, 1 takje selder
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl groentenfond
  • 1,5 dl room
  • tijm en laurier
  bereiding:
    - Kook de buitenste bladeren van de kool en spoel in koud water. Wikkel het kreeftevlees in een koolblad en daarna in bladerdeeg.
- Plaats gedurende zo'n 40 minuten in een oven van 180°C.
- Bak ondertussen de schalen en poten aan in wat notenolie. Hou de koppen opzij voor de garnering. Voeg de groenten toe en blus met de wijn. Roer ook de tomatenpuree, room en de groentenfond door het gerecht. Laat inkoken tot een gebonden saus.
- Stoof de rest van de kool aan in boter, samen met de spekblokjes.
- Serveer de kreeft samen met de kool en overgiet met wat hete saus.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats