|
|
|
Gestoofde vis met duglérésaus |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 2 personen:
-370 gr magere visfilets bv. Kabeljauw, schelvis, tarbot, enz.
-een weinig vetstof
-½ dl droge witte wijn = (+/- ½ wijnglas)
-peper, (eventueel een beetje zout), tijm en laurier
-1 ajuin
-3 tomaten
-250 gr champignons
-1 eetlepel bloem
-2 eetlepels geconcentreerde halfvolle melk
-gehakte peterselie
-enkele schijfjes citroen |
|
bereiding: |
|
|
-Schik de vis in een ingevette vuurvaste schotel;
-Overgiet met een scheut witte wijn en water;
-Kruid met peper (en eventueel zout) en voeg tijm en laurier toe;
-Plaats de schotel in een warme oven (+/- 175°C) gedurende +/- 30 minuten;
-Snipper de ui fijn;
-Maak de champignons schoon en snij de grote champignons in stukken;
-Dompel de tomaten even onder in heet water en pel ze en snij ze in stukken;
-Stoof de ui in een weinig vetstof, voeg de champignons en de tomaat toe en laat alles +/- 10 minuten stoven;
-Giet het visvocht bij de groenten zodra de vis klaar is;
-Maak een papje met de bloem en de geconcentreerde melk en bind |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|