|
|
|
Advokaat roomtaart |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 10 punten:
100 gr boter
250 gr gemberkoekjes of bastognekoeken, verkruimeld
voor het roommengsel:
2-3 blaadjes gelatine
3 dl melk
30 gr custardpoeder
70 gr suiker
3 eieren
½ dl slagroom
2 dl advocaat.
voor de garnering:
3 dl slagroom, stijfgeklopt
30 gr pure chocolade
1-2 bananen, in plakjes
extra nodig:
ronde taartvorm van 22 cm doorsnede met lage opstaande rand (dus geen springvorm). |
|
bereiding: |
|
|
Boter smelten en met gemberkoekjes mengen.
Koekmengsel in vorm drukken, ook langs rand van vorm.
Vorm koel wegzetten.
Roommengsel:
gelatine in ruim koud water 5 minuten weken.
2 dl melk aan de kook brengen.
1 dl melk met custardpoeder, suiker en eieren gladroeren.
Hete melk op custardmengsel schenken, goed doorroeren en in pan terugschenken.
Nog 1 minuut laten koken.
Gelatine uitknijpen en in warm custardmengsel oplossen.
Al roerende laten afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en met advocaat door afgekoeld custardmengsel spatelen.
Vulling in vorm schenken en in koelkast 3 uur laten opstijven.
Garnering:
slagroom over advocaatvulling verdelen.
Chocolade met dunschiller in kleine krullen schaven en met banaan over taart verdelen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|