laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Advokaat roomtaart
  ingrediënten:
    Voor 10 punten:
100 gr boter
250 gr gemberkoekjes of bastognekoeken, verkruimeld

voor het roommengsel:
2-3 blaadjes gelatine
3 dl melk
30 gr custardpoeder
70 gr suiker
3 eieren
½ dl slagroom
2 dl advocaat.

voor de garnering:
3 dl slagroom, stijfgeklopt
30 gr pure chocolade
1-2 bananen, in plakjes

extra nodig:
ronde taartvorm van 22 cm doorsnede met lage opstaande rand (dus geen springvorm).
  bereiding:
    Boter smelten en met gemberkoekjes mengen.
Koekmengsel in vorm drukken, ook langs rand van vorm.
Vorm koel wegzetten.

Roommengsel:
gelatine in ruim koud water 5 minuten weken.
2 dl melk aan de kook brengen.
1 dl melk met custardpoeder, suiker en eieren gladroeren.
Hete melk op custardmengsel schenken, goed doorroeren en in pan terugschenken.
Nog 1 minuut laten koken.
Gelatine uitknijpen en in warm custardmengsel oplossen.
Al roerende laten afkoelen.
Slagroom stijfkloppen en met advocaat door afgekoeld custardmengsel spatelen.
Vulling in vorm schenken en in koelkast 3 uur laten opstijven.

Garnering:
slagroom over advocaatvulling verdelen.
Chocolade met dunschiller in kleine krullen schaven en met banaan over taart verdelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats