Struisvogelsteaks met pittige frambozensaus |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen:
4 struisvogelsteaks
frambozencoulis
2.5 dl rode wijn
2 sjalotten
1/2 blokje ontvette kippenbouillion
room
3 eetl boter
tijm
peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Voor de saus:
Smelt 1 eetl. boter in een pan en laat de fijn gesneden sjalotten glazig stoven (niet kleuren).
Blus met de rode wijn en doe er de frambzencoulis bij. Voeg er een 1/2 blokje kippenboulion tijm en laurier aan toe.
Laat op een hoog vuur zonder deksel tot de helft inkoken.
Verhit 2 eetl. boter in een braadpan en leg er struisvogelsteaks in. Laat 2 min. kleuren.
Draai het vlees om en laat het opnieuw 2 min. kleuren. Zet het vuur laag en laat 15 à 20 min gaar worden (volgens dikte).
Neem het vlees uit de pan en hou het warm.
Giet de frambozensaus door een zeef in de braadpan. Druk het vocht er goed uit. Schraap de braadpanresten in de pan goed los.
Breng aan de kook met de room en laat lichtjes inkoken. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer met frietje en sla.
U kunt de steak naar smaak, zowel rood als rosé eten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
 |