Gebakken tong met mosterd en spinazie |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 6 personen :
3 grote zeetongen (vraag aan je visboer om de tongen te fileren)
400 gr jonge spinazie
2 dl vleesnat (ingredienten en bereiding volgen hieronder)
150 gr boter
3 eetlepels olijfolie
2 tenen look
zout
zwarte peper
2 eetlepels mosterd op traditionele wijze (met zaadjes)
Voor het vleesnat/ bouillon :
200 gr gehakt rundvlees
50 cl water
1 wortel (in schijfjes gesneden)
1 teentje look
1 takje tijm
1 selderijstengel, in schijfjes gesneden
een beetje fijngehakte peterselie
1 fijngehakte ajuin
zout
zwarte peper |
|
bereiding: |
|
|
Bereiding van de bouillon :
Zet het gehakt en alle andere ingredienten in een kookpot op een middelmatig vuur gedurende 20 minuten.
Zeef de jus en zet ze dan even opzij.
Bereiding van de vis en de spinazie :
Snij de 12 filets in de lengte in twee. Zo bekom je 24 stukken en kan je er 4 per bord serveren.
Verwijder de steeltjes en was de spinazie.
Laat 50 gr boter samen met de olijfolie smelten in een hete pan. Voeg er de spinazie en de versnipperde look aan toe en bak dit gedurende 2 à 3 minuten.
Blijf de spinazie en look omroeren gedurende de baktijd en zet ze dan opzij.
Verwarm 100 gr boter en een beetje olijfolie in een pan en bak de filets goudbruin (3 minuten per zijde).
Leg ze op een keukenpapier en bewaar ze warm (bedek ze vb met aluminiumfolie)
Ontvet de pan, giet er de bouillon in en breng deze aan de kook.
Meng er de mosterd onder en laat inkoken tot 1/3 ervan is verdampt.
Haal de pan van het vuur en klop er nu boter onder totdat je een smeuïge saus bekomt.
Schik in het midden van een verwarmd bord 2 à 3 eetlepels spinazie.
Schik hierrond 4 filets en overgiet ze met de saus.
Suggesties:
een trukje om te vermijden dat de visfilets krullen tijdens het bakken: maak een kleine inkeping aan beide uiteinden .
Een gekookte aardappel past goed bij deze bereiding.
Je kan ook wat zeekraal aan de spinazie toevoegen. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|