laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Gemarineerde kip-drumstick van Micmac
  ingrediënten:
    2 eetlepels zonnebloemolie
4 eetlepels lichte Chinese sojasaus
4 uitgeperste teentjes knoflook
2 eetlepels droge sherry
4 eetlepels vloeibare honing
12 kipdrumsticks (ongeveer 140 gr per stuk)
  bereiding:
    Voorbereiding
Meng de olie, sojasaus, knoflook, sherry en honing in een pot met deksel en schud alles goed door elkaar. Leg de kipdrumsticks in een grote ondiepe schaal en schenk er de marinade over. Laat de drumsticks een nacht in de koelkast marineren.



Bereidingswijze
Neem het vlees uit de schaal en bewaar de marinade.
Schik de drumsticks op een licht ingevet barbecuerooster boven gloeiende kool en rooster ze 10 minuten, waarbij u ze regelmatig draait en telkens met wat van de marinade inborstelt.
Schuif de drumsticks naar de zijkanten van het rooster en laat ze nog 10-15 minuten roosteren; blijf ze regelmatig keren en bedruipen met de marinade. Controleer of de drumsticks gaar zijn, door er met een vleespen in te prikken. Als er helder vocht uitloopt, zijn ze gaar en kunt u ze serveren.


Met dank aan Micmac
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats