laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Aardbeien in een jasje van brickdeeg
  ingrediënten:
    Voor 4 personen

500 g aardbeien
2 vierkante vellen ontdooid brickdeeg
2 takjes verse munt
amandelmelksiroop
arachideolie
  bereiding:
    Was de aardbeien en verwijder zorgvuldig de kroontjes. Laat ze uitlekken en snij ze in kleine stukjes van ongeveer 1 cm zijde. Doe ze in een kom en voeg een eetlepel orgeadesiroop toe. Meng heel voorzichtig. Snij het brickvel in stroken van ongeveer 10 cm breed. Leg een van deze stroken op het werkblad. Leg een hoopje aardbeien op een uiteinde (ongeveer 2 eetlepels). Vouw het brickvel vervolgens in een driehoek door de achterkant naar de linker zijboord te brengen. Vouw vervolgens naar rechts en ga zo verder tot aan het einde van de strook. Doe hetzelfde met de rest van de aardbeien. Strijk met een penseel een beetje olie op het deeg. Laat zo'n 10 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 200 °C tot het brickdeeg goudkleurig en krokant is. Dien lauw op met een muntblaadje voor de versiering.

Tip:
Je kunt de aardbeien vervangen door andere seizoenvruchten.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats