|
|
|
Kwarktaart |
|
ingrediënten: |
|
|
8 blaadjes gelatine van 3 g
3 eigelen
100 g suiker
600 g verse kaas, kwark of uitgelekte (witte) kaas
rasp van 1 sinaasappelschil
120 g krenten of rozijnen, in lauw water geweekt, uitgelekt
sap van 1 1/2 sinaasappel (1 dl sinaasappelsap)
1 tl olie |
|
bereiding: |
|
|
Week de gelatineblaadjes in een met koud water gevulde schaal.
Meng in een kom de eigelen met de suiker totdat ze een lichtgele kleur krijgen.
Meng de kaas, de eigelen en de sinaasappelrasp tot een gladde saus. Voeg de uitgelekte krenten toe. Roer goed door.
Verwarm in een steelpan het sinaasappelsap en smelt daarin de gelatineblaadjes.
Giet in een schaal. Voeg een paar lepels van het kaasmengsel toe. Roer goed door. Voeg langzaam al roerend de rest van de kaas toe.
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier. Vet de rand van de vorm in met een kwastje olie.
Giet het kaasmengsel in de vorm.
Laat 4 uur rusten op een koele plaats of in de koelkast.
Lekker met Lange vingers.
Variant:
Bedek de bodem van de springvorm eerst met lange vingers en giet daar het kaasmengsel over. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|