|
|
|
Aardappelkoekjes met gerookte zalm |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
500 g aardappelpuree
2 eieren
4 eetlepels bieslook, fijngehakt
1 nootmuskaat
1 eetlepel olijfolie
150 g tarwemeel
peper, zout
2 plakken gerookte zalm, in reepjes gesneden |
|
bereiding: |
|
|
Meng in een kom de aardappelpuree met de losgeklopte eieren en het bieslook. Breng op smaak met zout, peper en een snuifje nootmuskaat.
Vorm met de hand kleine balletjes en druk ze plat.
Rol de koekjes door het meel.
Verwarm de olijfolie in een bakpan met dikke bodem.
Bak de koekjes 2 à 3 minuten aan elke kant goudbruin.
Verdeel de aardappelkoekjes over de borden. Garneer met gerookte zalm.
Lekker met:
een lepeltje zure room en een salade van waterkers. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|