laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Chocolade Moelleux
  ingrediënten:
    440 gr pure chocolade
220 gr boter
220 ml room
9 eieren
350 gr suiker
200 gr bloem (of 100 gr bloem/100 gr amandelpoeder)
  bereiding:
    De chocolade laten smelten (au bain-marie ), de boter en de room toevoegen.
De eieren loskloppen met de suiker
Het chocolademengsel er voorzichtig onder spatelen.
De bloem zeven en onder het chocolademengsel spatelen.
Vuurvaste kommetjes goed invetten en het deeg erin gieten tot 1/3 de van de rand.
10 à 12 min bakken in een goed voorverwarmde oven van 190° C.
De moelleux voorzichtig uit de kommetjes halen en serveren met een lepel crème anglaise.
Het binnenste gedeelte van de moulleux moet nog vloeibaar zijn.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats