|
|
|
Amandeltaart |
|
ingrediënten: |
|
|
Kruimeldeeg:
Bloem
Bakpoeder
Snufje zuiverzingszout
Kristalsuiker (1 kopje)
Zoete, ongezouten boter (170 gr)
4 eierdooiers
Melk
Sinaasappelmarmelade (1 kopje)
Vulling:
Ongepelde amandelen (150 gr)
Suiker (1 kom)
Boter (170 gr)
3 Eieren
Hele, gebleekte amandelen |
|
bereiding: |
|
|
Kruimeldeeg:
Kneedt de bloem, bakpoeder, zuiveringszout, kristalsuiker, boter en eierdooiers tot een elastische bol. Als het te hard wordt, kan melk de bol kneedbaarder maken. Wikkel de deegbol in een plastic folie en leg die 2u in de koelkast.
Rol de deeg uit. De bodem moet een diameter hebben van 22 cm. Leg de bodem in een bakvorm en smeer ze in met een laagje bittere sinaasappelmarmelade.
Vulling:
Maal de amandelen fijn en voeg er een kom suiker bij. Voeg de boter bij de amandelen. Klop de eieren lichtjes en doe die ook bij de massa. Laat dit 1u30 in koelkast opstijven.
Afwerking:
schep de vulling in de bakvorm. Leg de amandelen rug aan rug op de vulling. Laat de taart 25 à 35 min bakken in de oven op 190° tot ze mooi bruin is. Strooi er nadien bloem op. De taart is het lekkerste na een dag rust. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|