|
|
|
Asperge-tortilla |
|
ingrediënten: |
|
|
200 g asperge tips
1 teen knoflook
flinke scheut olijfolie
zout, peper
8 eieren |
|
bereiding: |
|
|
Was en droog de asperges en snijd een dun plakje van de onderkant. Pel en snipper de knoflookteen. Verhit wat olie in een ruime koekenpan met dikke bodem en fruit hierin de asperges voorzichtig rondom aan. Laat ze niet kleuren. Voeg de knoflook toe en fruit kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren in een kom los met zout en peper. Schenk de losgeklopte eieren bij de asperges in de pan en roer kort om tot de eieren stevig beginnen te worden. Laat de tortilla stollen. De bovenkant van de tortilla hoeft niet helemaal droog te worden.
Gaart de onderkant van deze asperge omelet te snel terwijl de bovenkant nog erg vochtig is, plaats de koekenpan dan even kort onder de hete grill van de oven, zodat de bovenkant stolt.
Dit is een recept van Janny van der Heijden
Tip:
Een lekker lunchgerecht dat bijvoorbeeld met een gemengde salade aangevuld met kaas of noten als licht hoofdgerecht kan worden gegeten. De bekendste tortilla is waarschijnlijk de aardappeltortilla, maar deze Spaanse omelet kan ook met groente, paddestoelen, vis, schaaldieren of chorizo worden gemaakt. Hoewel deze asperge-tortilla met dunne asperge-tips wordt gemaakt kan het gerecht ook met de iets dikkere groene asperges worden bereid. Kook ze in dat geval wel kort vóór of gebruik een restje gare asperges. De dunne groene asperge tips zijn verkrijgbaar in (vers)verpakkingen van 100 g. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|