|
|
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet 6 1 persoon ovenschaaltjes (ramequins) in met boter en bestrooi de binnenkant met suiker. Ris boven elk schaaltje een trosje bessen af en zet de schaaltjes in de koelkast. Meng in een kom de eidooiers met de kwark en klop er 1 eetlepel suiker door. Klop met een vetvrije garde in een schone kom de eiwitten op met 1 eetlepel suiker. Klop er, als de eiwitten stevig zijn, onder onophoudelijk kloppen de rest van de suiker, lepel voor lepel samen met de maïzena door. Stop pas met kloppen als de massa dik glanzend en stevig is. Schep eerst 2 eetlepels van de kwarkmassa door de eiwitten. Laat de eiwitten dan op de kwark glijden en spatel dooreen. Verdeel over de vormpjes en plaats in de warme oven. Laat de soufflé's in ongeveer 15 minuten goudbruin kleuren en rijzen. Plaats de soufflé's op kleine borden en garneer de bordjes met rode bessen en munt.
Dit is een recept van Janny van der Heijden
Een trucje om een soufflé mooi hoog te laten komen in de oven, is het volgende: Strijk, nadat de massa in de schaaltjes is geschept met een gewoon of paletmes (koks doen het met hun duim of vinger ..) tussen de vulling en de rand van het ovenschaaltje zodat de soufflé massa niet aan de bovenrand vastplakt (en de rand schoon is) zodat de soufflé de kans krijgt om mooi te rijzen. |