laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Op vel gebakken zeebaars met risotto en een
  ingrediënten:
    Filet van zeebaars met vel (maar wel volledig ontdaan van
schubben).

Voor de risotto:
gevogeltebouillon,
basmatirijst,
gemalen kaas,
room.

Voor de saus:
visfumet,
Noilly Prat,
room,
currypoeder.
  bereiding:
    Maak eerst de risotto. Zet de rijst op in de gevogeltebouillon,
en laat het geheel uitkoken. Kap er vervolgens de room en
de gemalen kaas bij. Roer regelmatig met een houten lepel,
tot u een mooie, vaste massa bekomt.
De saus nu. Laat 2/3 visfumet en 1/3 Noilly Prat inkoken. Voeg
room en currypoeder toe en laat opnieuw inkoken tot de
saus dik genoeg is.
Slinger nu de zeebaars in een hete pan met olijfolie en boter.
Laat de stukjes vis bakken aan de kant met het vel. De bovenkant
mag u kruiden met grof zeezout en peper uit de molen.
Af en toe omwentelen. Vervolgens mag de vis een viertal
minuten de oven in.

Prop de risotto in een leuk vormpje, en plaats op het warme
bord. Drapeer de currysaus en leg vervolgens het stukje zeebaars
langs het risottoschijfje.

Bon appetit!
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats