|
|
|
Provençaalse rode mul |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 personen:
4 mooie stevige mullen
12 laurierblaadjes
olijfolie
peper, zout
4 vleestomaten
1 grote citroen
75 100 g zwarte olijven
2 flinke tenen knoflook
klein bosje dille |
|
bereiding: |
|
|
Verwarm de oven voor op ca. 200 °C. Maak in elke mul met een scherp mes 3 schuine inkervingen. Bestrooi de vis met zout en peper (ook aan de binnenkant. Stop in elke insnede een laurierblaadje. Snijd de tomaten en citroen in plakken. Halveer 8 olijven. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Vul elke mul met een plakje citroen enkele plakken tomaat 4 halve olijven, wat plakjes knoflook en een takje dille. Besprenkel een braadslede met olijfolie en leg de vis hier in. Verdeel de resterende ingrediënten hierover (houd de dille achter) en besprenkel met olijfolie. Plaats de schaal in de oven en laat de vis in ongeveer 20-25 minuten knapperig en gaar worden. Hak de rest van de dille fijn.
Bestrooi de vis voor het serveren met de dille.
Rode mul is een vis die er niet allen mooi uitziet op t bord, maar ook een 'stevige' smaak heeft. Om die reden kan mul goed gecombineerd worden met krachtige ingrediënten. De smaak van de vis blijft hierbij 'overeind'. Vraag de visman de vis schoon te maken, maar wel heel te laten.
een recept van Janny van der Heijden |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|