laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Micmac's Pommes moscovite met gerookte zalm, zure
  ingrediënten:
    Pommes moscovite met gerookte zalm, zure room en kaviaar.

Voor 4 personen :

4 truffelaardappelen
4 plakjes gerookte zalm
1 potje kaviaar
1 doosje zure room
verse room
boter
preischeutjes
krulsla
groene pesto (gemaakt van courgette)
chips van truffelaardappel
  bereiding:
    De truffelaardappelen schoonborstelen en goed spoelen.

Vier truffelaardappelen in de schil gaarkoken en daarna pellen.
Het binnenste eruit halen en mengen met wat boteren room.
De aardappel terug met dit mengsel opvullen.

De pesto maken ; de courgette gaarkoken en fijn mixen, met olijfolie opwerken tot een gladde massa.

Eén truffelaardappel met een dunschiller rauw schillen.
Dunne plakjes of staafjes van de truffelaardappel met de dunschiller snijden of raspen en frituren op 140° tot ze mooi krokant zijn.

De gevulde truffelaardappel in een licht verwarmde oven zachtjes opwarmen en in het midden van het bord schikken.

De gerookte zalm over de truffelaardappel leggen.

De kaviaar of viseitjes boven op de gerookte zalm schikken.

De zure room gladroeren met wat room en kruiden en naast de zalm lepelen.

Het bord afwerken met krulsla, preischeutjes en groene pesto, eventueel nog een staafje gebakken deeg.

De chips boven op de gekookte truffelaardappel prikken.
Smakelijk.

Dit is een recept van Micmac
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats