laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Spaanse pepersaus
  ingrediënten:
    * 1 kleine ui,
* 1 1/2 eetl. tomatenpuree,
* 2 teentjes knoflook,
* 3/4 theel. gedroogde tijm,,
* 3 eetl. arachide-olie,
* 3/4 theel. (madras)kerriepoeder,.
* 125 gr. rijpe tomaten,
* zout naar smaak.
* 125 gr. verse Spaanse pepers,
  bereiding:
    Pel de ui en hak hem fijn. Pel de knoflook en hak ze fijn. Was de tomaten, ontvel ze, verwijder de zaden en hak ze grof. Was de Spaanse pepers. Bak in een zware koekenpan de ui en de knoflook 5 minuten in de olie, of totdat ze lichtbruin zijn. Maal de gehakte tomaten met de Spaanse pepers in een keukenmachine tot een dikke massa. Doe deze samen met de tomatenpuree, de tijm, de kerriepoeder, de olie en zout naar smaak in de koekenpan en laat ze 15 minuten koken op laag vuur, of totdat het grootste deel van de vloeistof verdampt is en het mengsel bijna droog. Voeg zonodig nog wat zout toe en laat het mengsel afkoelen. Schep de Ata in plastic zakjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast of vries ze in. (Voor een pot met een inhoud van ca. 3,5 dl.)
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats