|
|
|
Abrikozendrank |
|
ingrediënten: |
|
|
voor ca. 1 liter:
* 1 velletje abrikozenleer van 12,5 cm.(Marokkaanse of Turkse winkel),
* 1 liter koud water,
* suiker of Suikerstroop naar smaak,
* takjes munt als garnering. |
|
bereiding: |
|
|
Scheur het abrikozenleer in stukjes en leg deze in een middelgrote zuurbestendige kom. Giet het koude water erbij en laat weken tot het abrikozenleer is opgelost. Zeef door een fijne zeef en voeg Suikerstroop of suiker naar smaak toe. Serveer koud, met een garnering van takjes munt.
Suikersiroop is een ingrediƫnt dat redelijk vaak in cocktails gebruikt wordt. Met name in cocktails die je in een shaker maakt.
Wat is suikersiroop precies? Eigenlijk heel simpel: suiker en water. Kan je dat kopen? Geen idee, je kan het in ieder geval heel makkelijk zelf maken.
Pak een pannetje en doe hier suiker en water in, verhouding 1 op 1. Breng het mengsel aan de kook het laat het enkele minuten zachtjes doorkoken. Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. That's it!
Suikersiroop zorgt niet alleen voor een zoete smaak, maar ook voor een schuimeffect als je het in een shaker of blender gooit... |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|