laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananenwijn
  ingrediënten:
    voor 6 personen:

* 6 grote kookbananen,
* 1 eetl. verse gist,
* 1 sneetje witbrood,
* 4,5 liter water.
* 1,8 kg. suiker,
  bereiding:
    Pel de kookbananen, snijd ze in plakjes en zet ze op met het water in een grote pan. Laat de bananen 10 minuten zachtjes koken op een lage warmtebron. Giet het kookvocht door een met kaasdoek beklede zeef en voeg de suiker toe. Blijf roeren tot de suiker opgelost is, laat het mengsel afkoelen en giet het in een glazen pot. Rooster het brood en bestrijk dit aan beide kanten met de verse gist. Snijd het brood in reepjes en doe deze in de suikeroplossing. Dek de pot af met een kaasdoekje, maar sluit hem niet verder af en laat de suikeroplossing 4 tot 5 dagen staan. Sluit de pot dan af met een kurk en laat de wijn 21 dagen fermenteren. Giet de wijn weer door een kaasdoek en laat hem nog 1 maand in
de afgesloten pot staan. Giet de wijn nogmaals door een kaasdoek en doe hem in flessen. De wijn is nu klaar om te drinken maar u kunt hem eventueel nog een paar weken laten staan.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats