laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Amandelbitter
  ingrediënten:
    voor 1 liter:

1 liter alcohol van 40 AV% of 1 liter zuivere vodka van 40 AV%
15 gram amandelen
3 gram kardemomzaden
6 stuks kruidnagelen
1/2 theelepel nootmuskaat
15 stuks pimentkorrels
10 stuks peperkorrels
1 stuks vanillepeultje
  bereiding:
    Maak alle kruiden in een vijzel zo fijn mogelijk en laat ze in een jampot macereren in 0,5 liter alcohol. Na een week giet u de alcohol af en zet de kruiden opnieuw in de rest van de alcohol om verder te macereren. Schud zo nu en dan. Na een week voegt u beide maceraten samen en voeg eventueel wat suikerwater toe naar smaak. Zet de likeur koel en wacht tot er een laagje sediment is gevormd. Dan kunt u de likeur door een filter gieten en bottelen. De meeste likeuren worden spontaan helder als u maar geduld oefent. Ook moeten likeuren rijpen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats