Beignet van zoetwatergarnaal met dille mayonaise |
|
ingrediënten: |
|
|
- 200 gr bloem;
- circa 3 dl bier of water;
- 2 scampi per persoon
[color=blue:07747d6bff] - Voor de saus :[/color:07747d6bff]
- 2 eieren;
- soeplepel mosterd;
- scheutje azijn;
- 1 liter olie;
- bosje dille
|
|
bereiding: |
|
|
Maak van de bloem en het bier een homogeen deeg dat niet te vloeibaar is, kruid met peper en zout.
Laat de scampi in lauw water ontdooien en ontdoe hen van de schaal, laat eventueel een tukje aan het staartje, dit maakt het dippen makkelijker.
Haal ze door het beslag en frituur ze dan een 4 tal minuten in een frituurpan aan 190 graden.
Dip ze droog op keukenpapier en serveer onmiddellijk.
Doe de eieren met mosterd en azijn in een hoge pot en klop met behulp van de mixer de mayonaise door beetje per beetje de olie toe te voegen.
Hak de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|