laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Beignet van zoetwatergarnaal met dille mayonaise
  ingrediënten:
   

  • 200 gr bloem;
  • circa 3 dl bier of water;
  • 2 scampi per persoon
    [color=blue:07747d6bff]
  • Voor de saus :[/color:07747d6bff]
  • 2 eieren;
  • soeplepel mosterd;
  • scheutje azijn;
  • 1 liter olie;
  • bosje dille
  bereiding:
    Maak van de bloem en het bier een homogeen deeg dat niet te vloeibaar is, kruid met peper en zout.
Laat de scampi in lauw water ontdooien en ontdoe hen van de schaal, laat eventueel een tukje aan het staartje, dit maakt het dippen makkelijker.
Haal ze door het beslag en frituur ze dan een 4 tal minuten in een frituurpan aan 190 graden.
Dip ze droog op keukenpapier en serveer onmiddellijk.
Doe de eieren met mosterd en azijn in een hoge pot en klop met behulp van de mixer de mayonaise door beetje per beetje de olie toe te voegen.
Hak de dille fijn en voeg toe aan de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats