laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Kersenlikeur
  ingrediënten:
    4 kg Kersen,
2 á 2,5 kg suiker,
2 vanille staafjes,
2 kaneel stokjes,
1 thl kaneelpoeder,
8 kruidnagels,
4 laurierblaadjes,
2 stukjes foelie,
3 liter alcohol (bv vodka) van 40 %),
  bereiding:
    Kersen goed uitpersen tot ongeveer 2,5 á 3 ltr sap over is. De suiker goed oplossen in het sap en de alcohol. Alle ingrediënten in een grote gesloten bokaal of fles doen. Ongeveer 3 maanden laten weken, elke week een keer goed omschudden. Na 3 maanden de likeur goed filtreren tot ze helder is. 1/2 theelepel glycerine toevoegen en herbottelen.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats