|
|
Snijd de beide varkenshazen in schuine plakjes (dwars op de draad). Pel de ui, snijd deze doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Halveer de rode peper, schraap de zaadjes en zaadlijsten uit de peper en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes. Maak de paprika en paksoi schoon en snijd het vruchtvlees van de paprika in blokjes en kool in repen. Verhit de olie in de wok. Bak hierin snel om en om de plakken varkenshaas en neem ze uit de pan. Voeg de blokjes paprika toe en na 1 minuut de halve uiringen. Roerbak 2-3 minuten en voeg dan de reepjes peper de witte repen paksoi toe (houd het groen nog even achter). Roerbak enkele minuten en voeg dan de taugé, het groen van de paksoi met de gembersiroop, soja en sherry toe en breng aan de kook. Schep dooreen en voeg het vlees en de rivierkreeftjes toe. Warm alles goed door. Lekker met noedels of rijst.
Dit is een recept van Janny van der Heijden
Als alle ingrediënten voor deze wokschotel klaar staan is het gerecht binnen enkele minuten te bereiden. Lekker met rijst en noedels apart, maar ook met 'wok' noedels die (gaar of voor geweekt) op het laatste moment door de varkenshaas-schotel geschept kunnen worden. |