laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Bananenbeignets
  ingrediënten:
    voor 8 personen:
75 gr. gezeefde bloem,
2 eieren,
4 grote stevige bananen,
2 eetl. water,
2 eetl. suiker,
2 eetl. melk,
3 eetl. poedersuiker,
1/4 theel. geraspte citroenschil,
snufje zout,
arachide-olie om te frituren.
snufje nootmuskaat,
  bereiding:
    Scheid de eieren.
Doe de bloem samen met de suiker en het zout in een middelgrote kom.
Maak een kuiltje in het midden en leg de eierdooiers erin.
Voeg geleidelijk het water en de melk toe.
Klop de eiwitten in een andere kom stijf en schep ze voorzichtig door het mengsel.
Roer de citroenrasp en de nootmuskaat erdoor.
Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en zet hem een dag weg in de koelkast.
Laat als U de beignets wilt gaan klaarmaken de olie 190 graden heet worden in een zware pan of frituurpan.
Pel de bananen en snijd ze overdwars in stukken van 2,5 cm.
Haal deze met een vork door het beslag en bak ze aan alle kanten goudbruin.
Schep de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over.
Serveer warm.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats