laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Vanille cupcakes
  ingrediënten:
    Ze zijn de pareltjes van je afternoon tea. Hiermee kan je uitpakken... de cupcakes zijn op en top trendy, en zeer gemakkelijk om klaar te maken.

Deze hoeveelheid is voldoende voor 1 bakplaat vol
125 g zelfrijzende bloem
125 g suiker
125 g boter (solo) die je zacht hebt laten worden, gewoon een tijdje uit de koelkast leggen.
2 eitjes
2 eetlepels melk
halve theelepel vanille-extract
  bereiding:
    De oven voorverwarmen op 180° graden.
Alles bij elkaar in de mengkom gooien, behalve de melk en goed mixen, daarna de melk erbij, nog eventjes mixen en je beslag is al klaar.

Het kan haast niet makkelijker. Als je een spuitzak hebt, gebruik die dan om te vullen, dan blijven je cupcakepapiertjes (te koop bij supermarkt of HEMA) mooi proper. Maar je kan het ook met twee lepels vullen.

De oven in, en een kwartiertje tot 20 minuutjes in de oven. Je moet je oven leren aanvoelen eigenlijk. Altijd controleren met een tandenstokertje. Even in een cake prikken en kijken of er nog nat beslag aan hangt. Is dat niet het geval dan is het klaar.

Het glazuur vanboven kan je kiezen:

1 eiwit en 100 g poedersuiker

Klop het eiwit los en doe er beetje bij beetje de poedersuiker bij tot je pieken in het beslag hebt. Dan is het klaar om over de gekoelde cupcakes te dresseren.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats