|
|
|
Selder-champignonsoep met knoflook |
|
ingrediënten: |
|
|
voor 4 personen
350 champignons, grof gehakt
4 stengels bleekselder, grof gehakt
3 teentjes knoflook
3 eetlepels droge sherry of droge witte wijn
7,5 dl kippebouillon
2 eetlepels worcestersaus
1 tl nootmuskaat
zout (indien geen bouillonblokjes gebruikt worden) en peper
bleekselderblaadjes als garnering |
|
bereiding: |
|
|
Doe de champignons, bleekselderij en knoflook in een pan en roer de sherry of wijn erdoor.
Kook alles dan afgedekt in 30 à 40 minuten op een laag vuurtje gaar;
Pureer alles tot een gladde massa. Doe de puree, de resterende bouillon, de worcestersaus en nootmuskaat in de pan;
Breng op smaak en breng aan de kook en serveer warm;
Garneer met de selderijblaadjes.
Tip:
Voor een romige toets voeg er dan 1/2 flesje room aan toe
Kleine stukje krokant gebakken spek is er ook heel lekker in. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|