laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Selder-champignonsoep met knoflook
  ingrediënten:
    voor 4 personen
350 champignons, grof gehakt
4 stengels bleekselder, grof gehakt
3 teentjes knoflook
3 eetlepels droge sherry of droge witte wijn
7,5 dl kippebouillon
2 eetlepels worcestersaus
1 tl nootmuskaat
zout (indien geen bouillonblokjes gebruikt worden) en peper
bleekselderblaadjes als garnering
  bereiding:
    Doe de champignons, bleekselderij en knoflook in een pan en roer de sherry of wijn erdoor.
Kook alles dan afgedekt in 30 à 40 minuten op een laag vuurtje gaar;
Pureer alles tot een gladde massa. Doe de puree, de resterende bouillon, de worcestersaus en nootmuskaat in de pan;
Breng op smaak en breng aan de kook en serveer warm;
Garneer met de selderijblaadjes.

Tip:
Voor een romige toets voeg er dan 1/2 flesje room aan toe
Kleine stukje krokant gebakken spek is er ook heel lekker in.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats