laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Paling in 't zure groen
  ingrediënten:
    Voor 4 personen:
1 kg palinKG
3 sjalotten
100 gr verse zilveruitjes
4 el olie
sap van 3 citroenen
geraspte schil van 1 citroen
4 glazen droge witte wijn
1 el gehakte salie
2 el gehakte munt
8 el gehakte zuring
4 el gehakte bieslook
4 el gehakte peterselie
4 el gehakte kervel
2 el gehakte dragon
150 gr grof gehakte spinazie
peper en zout
2 el gehakte kervel voor de garnering
  bereiding:
    Snijd de paling in stukken van 5 cm.
Pel de sjalotten en snipper ze fijn.
Pel de zilveruitjes. Dat gaat gemakkelijk wanneer u ze 15 seconden in kokend water legt.
Fruit de sjalotjes in de olie.
Voeg het citroensap, de citroenschil en de uitjes toe. Roerbak gedurende 2 minuten
Voeg de paling en 2 glazen wijn toe.
Doe de kruiden en de spinazie in een kleine kookpot met de rest van de wijn.
Breng het mengsel aan de kook en haal het dan onmiddellijk van het vuur.
Giet de kruidensaus bij de paling. Dek af en laat 15 minuten op een zacht vuur stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
Garneer met 2 eetlepels gehakte kervel.
Dien warm of koud op.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats