Italiaanse kipfilets van anna |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen.
Het lijkt een raar recept met de tomatenketchup, maar het resultaat is heerlijk en echt Italiaans van smaak.
1½ eetlepel olie
teentje knoflook
½ theelepel tijm
zout, peper
2 kipfilets
2 eetlepels tomatenketchup
1 dl. witte wijn
1 laurierblaadje |
|
bereiding: |
|
|
Pers de knoflook uit boven 1 eetlepel olie. Voeg de tijm en zout en peper toe en vermeng dit goed met elkaar. Smeer de kipfilets royaal in met de kruidenolie. Laat minimaal 30 minuten afgedekt marineren. Verhit ½ eetlepel olie in een koekenpan en laat de filets met marinade erin glijden. Bak de kipfilets snel rondom bruin. Haal ze met een vork of tang uit de pan. Doe de tomatenketchup en de witte wijn in de pan, roer alles los en breng aan de kook. Doe de kip weer terug in de pan en leg het laurierblaadje in de saus. In ca. 15 minuten de kip gaar laten stoven (regelmatig keren en met saus bedekken) en de saus laten indikken. Laurierblaadje verwijderen, kipfilets op borden leggen en saus erover scheppen
Met dank aan anna voor dit recept |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|