|
|
|
Kalkoen/tomatencurry van anna |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 2 personen.
Een makkelijk recept uit de Indiase keuken met niet te moeilijke ingrediënten.
250 gram kalkoenfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel ketoembar (korianderzaad)
½ eetlepel djintan (komijnpoeder)
½ - 1 eetlepel chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
1 kruidenbouillontablet
1 eetlepel olie
1 eetlepel bloem
1,5 dl. volle yoghurt
zout, peper
1 eetlepel fijngeknipte koriander |
|
bereiding: |
|
|
Snipper de ui en snij de kalkoenfilet in reepjes. Bak de kalkoenreepjes snel rondom bruin in de olie en schep ze uit de pan. Fruit de ui in het overgebleven bakvet. Pers de knoflookteentjes erboven uit. Voeg de ketoembar, de djintan, het chilipoeder en de tomatenpuree toe en bak al roerend ca. een minuut mee. Voeg dan de tomatenblokjes toe en verkruimel het bouillontablet erboven. Als het kookt de kalkoenreepjes er weer door scheppen. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Roer de bloem door de yoghurt en roer dit mengsel door de kalkoen/tomatencurry. Weer aan de kook brengen en af en toe roerend 2 minuten zachtjes laten koken tot alles vermengd en gebonden is. Breng op smaak met zout en peper en strooi de fijngeknipte koriander erover.
Pas op met het chilipoeder: heet!
Lekker met basmatirijst, komkommersalade en een extra schaaltje yoghurt erbij.
Met dank aan anna voor dit recept |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|