laatste
  per categorie
  alfabetisch
  zoeken
 
  links
  gastenboek
  info
 
 Appelbrood
  ingrediënten:
    Dit appelbrood staat in tien minuten in de oven en kan eigenlijk niet mislukken. Lekker bij de koffie of bij een uitgebreid ontbijt.

200 gram bloem
175 gram suiker
1 zakje bakpoeder
½ theelepel zout
1½ dl. sinaasappelsap
65 gram gesmolten boter
2 grote geklopte eieren
geraspte citroenschil
2 grof gehakte appels of 1 appel en 125 gram grof gehakte noten
  bereiding:
    Verwarm de oven op 180 graden. Vet een cakeblik van 22 cm. in met boter en leg een stukje bakpapier op de bodem. Doe de gezeefde bloem, de suiker, het bakpoeder, wat zout, de sinaasappelsap, de gesmolten boter en de losgeklopte eieren in een kom en meng alles door elkaar. Op het laatst de appelstukjes (en gehakte noten) erdoor scheppen en de cake 60 min in de oven laten bakken.
 
 
Share/Bookmark

  mail dit recept naar een vriend of vriendin
 
Free counter and web stats