Noorse 'tandoorizalm' van Geir Skeie |
|
ingrediënten: |
|
|
Voor 4 porties hebt u de volgende ingrediënten nodig:
800 gram Noorse zalmfilet (met huid)
2 koffielepels tandoorikruiden (verkrijgbaar in Indiase winkels)
2 koffielepels zout
1 koffielepel suiker
12 groene asperges
Goede olijfolie
Komkommerslaatje:
½ krop ijsbergsla
1 komkommer
10 cl lichte verse room
2 soeplepels appelazijn
Peper en zout |
|
bereiding: |
|
|
Bereid de asperges door ze twee minuten lang te koken en zet ze vervolgens weg in ijskoud water. Meng de appelazijn met de suiker en voeg er de room aan toe. Snijd de sla en de komkommer. Meng met de saus en kruid met peper en zout. Doe dit net voor het opdienen, zodat de sla niet zacht wordt.
Maak de zalmfilet schoon. Bestrooi met tandoorikruiden, zout en suiker en leg de vis op de grill met de huid naar beneden. Leg het deksel erop indien de barbecue daarover beschikt. Laat de zalm 6 tot 8 minuten bakken (hij moet binnenin rosé blijven; controleer met behulp van een mes).
Giet wat olijfolie over de asperges en grill ze gedurende drie minuten. Besprenkel met wat citroensap en kruid naar wens met peper en zout.
Gegrilde Noorse zalm met citroen, koeskoes en raita van Geir Skeie
Met dank aan Micmac voor dit recept |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|