|
|
|
Wilde eend met witte perzik en zwarte peper. |
|
ingrediënten: |
|
|
2 wilde eenden col-vert bij voorkeur
1 dl azijn
1 lepel gebroken zwarte peper
4 rijpe witte perzikken
1 dl magere braadjus van gevogelte
1 soeplepel suiker
het sap van 1 sinaasappel
1 kleine knolselder
zout, peper, boter en olie
2 plakjes meersterlijke ham |
|
bereiding: |
|
|
De eend kruiden binnen en buiten met zout en peper
kleuren in een passende braadslede met een beetje olie, nadien de boter toevoegen
10 min braden in een goed voorverwarmde oven 220°, even laten rusten
de perzikken even onderdompelen in kokend water, verfrissen en pellen, doormidden snijden en de pit verwijderen, insmeren met een beetje gesmolten boter en gul bestrooien met de gebroken peper
de knolselder schillen, snijden en koken in water met zout en een scheutje melk om wit te blijven, afgieten en pureren, zeven, afwerken met room en boter, op smaak brengen.
Een inox cirkel bekleden met meesterlijke ham en vullen met de knolseldermoes.
de suiker blond karameliseren, blussen met de azijn en de
appelsiensap, de braadjus toevoegen en even doorkoken, afwerken met boter en op smaak brengen
de perzik warmen in de oven, idem voor de knolselder
de borst van de eend in plakjes snijden en serveren met de jus en de garnituren en nadien de bouten. |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|
|
|