Romige tomatengratin van anna |
|
ingrediënten: |
|
|
Lekker met een stukje stokbrood als voorgerecht of bij de lunch.
6 trostomaten
4 eetlepels droge sherry
12 blaadjes basilicum
zout
peper
100 g parmezaanse kaas
2 takjes peterselie
4 eetlepels crème fraiche |
|
bereiding: |
|
|
Oven voorverwarmen op 175 graden. 4 ovenschaaltjes invetten. Tomaten schoonmaken en in plakken snijden. Plakjes dakpansgewijs over schaaltjes verdelen. Over elk schaaltje 1 eetlepel sherry sprenkelen. Basilicum boven tomaten in stukjes scheuren. Bestrooien met (weinig) zout en peper. Schaaltjes in midden van oven zetten en ca. 15 minuten bakken. Peterselie fijn knippen. Schaaltjes uit oven nemen en oventemperatuur verhogen naar 200 °C. In elk schaaltje 1 eetlepel losgeroerde crème fraiche scheppen. Geraspte kaas erover strooien. Tomaten in ca. 10 minuten gaarbakken. Uit oven bestrooien met peterselie.
De sherry proef je uiteraard niet meer.
Met dank aan anna |
|
|
|
|
mail dit recept naar een vriend of vriendin |
|